Saturday, November 29, 2008

NUEVAS HISTORIAS
Just nu måste ni ta en 22 minuters paus i stan och kolla in vad som pågår på Kulturhuset: En utställning av spansk fotografi som ni kanske aldrig tidigare har skådat. Där finns sånt som i varje fall för mig är helt okänt. Det kryllar av skapande och idéer så man nästan baxnar. Och det är gratis att beskåda detta. (OK... över skattsedeln, för oss som bor i Stockholm).

På bilden här ser ni ett gäng tjejer som ville posera framför det märkligaste verket på utställningen: en 7-8 meter lång och knivskarp vision av en kåkstad som är upphottad med det modernaste av arkitektur som finns idag. Jag släppte in dom från spiraltrappan.. en ringa synd eftersom det är gratis att komma in i detta huset vid Sergels Torg.

Sen finns ju Nan Goldin-utställningen på planet under, men det är en helt annan historia. För oss teknik-freaks: Där finns faktiskt Cibachrome-förstoringar av Goldins Kodachrome-dia! Jo det är sant. De glänser så där förföriskt metalliskt. Om det stärker budskapet bestämmer du själv som betraktare.


No comments: