Friday, June 30, 2006

Kejsaren och Kejsarinnan

Såg ni matchen mellan Tyskland och Argentina alldeles nyss? En rysare var det ju. Efter en seg och otroligt försiktig inledning med argentinskt överläge i boll-hållning förändrades läget allt eftersom tiden led. Mycket imponerande skådespelarinsatser och defensivt spel blev till sist en aning tråkigt. Sen höjdes tempot i det oavgjorda läget. Skador på målvakt och spelare gjorde bilden komplicerad. Och sen oavgjort!

Sen kommer straffarna... Shit! Det är inget värdigt sätt att avsluta en match. Men nöden har ingen lag. Så det måste ske. När det luktade tysk seger visade TV-kameran kejsar Franz och hans östliga partner, Angela Merkel. Vilket par! De började utstråla lycka... Och sen när saken var klar så var det stora famnen. Tysklands fotbolls-kejsare Beckenbauer och den timida men alltmer imponerande Angela Merkel föll i varandras armar. Lycka! Åtminstone så här långt. För båda, "so far, so good".

Men tänkte ni på att de svenska kommentatorerna inte med ett ord noterade den kejserliga omfamningen? Så okänd är Europas viktigaste politiska ledare Angela Merkel i det svenska folkhemmet. Hon är i kommande ... Beckenbauer trots allt i avtagande.

No comments: