Thursday, December 20, 2012

Alternativ till gatufoto- album?

Stockholms Fotoklubb har en idé, gatufotogruppen.


Klicka på bilden för original-storlekTitel: Plattan utan uteliggare December 2012
Foto: Staffan Johansson.

 Man kan, om man vill och törs, skapa en egen blogg hos gamla trygga Google.  Allt som behövs är ett Google-konto.  Ett sånt har väl alla - eller hur?  Det är gratis och man får ju också ett e-post-konto som medger gigantiskt stora bilagor som de vanliga snåla operatörerna stoppar. Allting är webb-baserat - inga konstigheter med andra ord. 

Men!!!  Det finns ju ett problem och det är att vi som grupp skulle behöva klicka runt bland 10-15 olika sajter för att hålla oss á-jour med vad vi egentligen sysslar med.  Men återigen, det finns en lösning även på detta  - och det är att någon håller ett vakande öga och länkar till våra olika bloggar hos Google.  

Fördel: Friheten är total - ansvaret är rent personligt och om en eller annan faller bort - so what?  

Nackdel: Någon måste försöka hålla koll på vilka medlemmar som är i livet.

2 comments:

Thomas said...

Man kan också gå med i google plus. Vet inte hur det integrerar med blogspot men man kan visa bilder i g+ och framför allt kan man skapa grupper.
-Det är ett elände att vara forointresserad. Antingen har man problem att organisera sina bilder, eller så har man samma problem med sina fotovänner :)

Ha det gott! /Thomas

Staffan Johansson said...

Tack Thomas för kommentaren! Som du ser här är jag inge bra på snabba responser! Nån snabb uppdatering kom emellan. Annars finns jag ibland på Fotosidan. http://www.fotosidan.se/blogs/luxpix-fotografi/index.htm
Men även där är det litet segt med nya inlägg. Kul att "korsa" dessa medier med lite tvärvägar. Ha det bra!