Sunday, September 05, 2010

Konstrundan i Gnesta

Bengt Björkbom visade klassisk fotografi i helgen på Åmellls möbler i Gnesta. En del av konstrundan i kommunen som händer varje höst.
Ett gäng ungdomar med foto-törst strömmade in och ville snacka foto!

Nån hade smugit in en Linhof Super-Technika III 4x5-tums kamera i kulisserna...

Intresset var rätt stort.
För blogg-fotografens del blev det också ett intressant samtal med en av de fyra delägarna till möbelfabriken Åmells där Bengan huserade sin utställning. Åmells kör vidare med komplett arbetsdelning (alla gör allting) och minimala omkostnader. En rätt unik sak i det post-industriella samhället. Fabrik, produktion och försäljning sköts av fyra personer i egna lokaler. Något för Centerpartiets valstrateger att lyfta fram som "flitiga bävrar"?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ett litet PS: Här en bild från Linhof, tyvärr rätt dålig för jag glömde bort att blända ner! Det blev full glugg 4,5 i stället för planerade bl. 11.  Å så missade jag halva Bengan i ramsökaren... Annars är ju mattskivan det säkraste men det tar tid och det blir mycket snack när man vill plåta storformat. Vilket är kul förstås!  Som vanligt krävs det mera övning så det blir rutin!

PS -2: Alla bilder är klickbara, det kanske någon redan har upptäckt! Man kan klicka två gånger till och med. Då blir det visning med 1600 pixlars bredd. Den storleken har jag valt eftersom många fotointresserade troligen har just den skärmbredden, eller mera. Och nu har äntligen Google moderniserat redigeraren för bloggen så att t.ex. bilderna kommer i rätt ordning när man laddar upp dom. Vilken lycka!

Å sen är det förstås kul om nån kommenterar! Vill man så kan man logga in med sitt Google-konto (samma som för Googles förträffliga och gratis gmail). Men det går också bra att kommentera som "anonym" utan inloggning. Då kan man ju istället säga vem man är i själva texten, om man nu skulle ha lust med det.


2 comments:

Bernt Carlzon said...

Det är inte lätt det här med storformat. Tidskrävande och många saker att tänka på vid fotograferingen...:o)

Staffan Johansson said...

Jodå minsann... det är bara att kämpa på och träna sig!