Saturday, July 31, 2010

Ett nytt plank har siktats i Gnesta...
Som ni kanske vet fanns det en gång ett plank på Lilla Mejtens Gränd på Söder i Stockholm. En folkligt tillåtande plats för fotografer, amatörer såväl som proffs, att på runt 1 löpmeter plank sätta upp sina bilder och visa för flanörer som kom förbi. Det var rätt kul. Sen föll idén i glömska. Kanske det var det där postmoderna som kom emellan... inte vet jag. För nåt år sen kom Planket igång igen på samma adress. Men se! Nu var det nåt helt annat. En liten klubb av mycket unga konstnärer hade tagit hand om kommandot och valt sina unga oprövade adepter som utställare. Fotografer... nja! Etablerade fotografer kunde möjligen få visa sig, som de stora namnen i SvD och DN m. fl. Inget fel med dom, men det folkliga hade försvunnit.

Därför, mina damer och herrar foto-habituéer och vanliga knäppare: Nu har det kommit ett alternativ till det ursprungliga koncepet, i Gnesta av alla platser!

Initiativtagare är Bengt Björkbom, känd från många sammanhang, och en av de mest lästa bloggarna på Fotosidan.se. Han bor förresten i Gnesta.


Först på förmiddan var det glest på bryggan vid lagerlokalen...


Men sen blev det mera intresse och kraftig bildanalys!


Och sen fick Affe Johansson tillfälle att lägga ut texten om nattfotografering för de mycket intresserade ungdomarna. Hasselblad och låååånga exponeringstider är det som gäller då enligt vad jag snappade upp.

Sen tätnade leden av åskådare...


Och det blev ännu mera närgången granskning, diskussion och avfotograferingar.

Han med en Yashica tvåögd SLR på ryggen heter Micke Borg, en känd profil i Stockholmsnatten... Han lär ha problem med distorsion i sina objektiv, eller nåt ...

No comments: