Thursday, March 30, 2006


Posering utanför Rigoletto på Kungsgatan i går kväll.

Babas bilar

Igår var jag på smygpremiär av "Babas bilar" i regi av Rafael Edholm. På bilden ovan visar Rafael segertecken men domen av kvällens bio-domare i TV var barsk: Bara 2 fåtöljer. För många missar, dålig uppföljning av uppslagen till historier som ändå fanns, som den romantiska lilla början till ett drama mellan de unga tu.

Men de bistra domarna i TV har en gynnsam spådom: Rafael kommer att låta höra av sig igen och då med större genomslag! Vi önskar detsamma som såg både energin och det beslutsamma handlaget i filmen och Rafaels håll-i-gång på "Allmänna Galleriet" efter smygpremiären.

Regikollegan Josef Fares verkar ännu mera cool än Rafael igår kväll efter smygpremiären av Babas bilar. OK, han är ju veteran...

Biovaktmästare och Frankenstein-Monster- "Wannabes" verkar trivas tillsammans i den kaklade miljön i Allmänna galleriet. Monstret kanske behöver ett glas destillerat vatten?

Premiärlejonet Dr. Havervall (röntgenläkare) ger klartecken för den vidare karriären medan patienten Edholm tänker över situationen.

Här tar samme Dr. Havervall pulsen på Rafaels livsledsagarinna Görel Crona. Även hon får godkänd prognos.

Den grymme gitarristen (med pinuppa och Merill-Lynch-tjur på gitarrlocket) var inte hälften så grym i filmen fast han skulle vilja ha varit det. Men vi njöt av hans musikaliska uttryck.


Görel var lycklig och fick tummen upp. Får man anta att hon gett en viss support där hemma vid köksbordet? Ganska troligt, om jag får gissa.

Och nu är det publiken som skall säga sitt. Public-service -TV har alltså sin dom klar: Det här är inte det sista vi har sett av Mr. Edholm... stay connected!

(Alla bilder copyright: LuxPix).

1 comment:

Skolfröken said...

Va! Får du gå på flashig filmpremiär med en massa kändisar! Gud va kul!